Sistemul de apărare Patriot pentru Ucraina. Guvernul a aprobat un nou document Recomandat

Guvernul a aprobat un act normativ care va accelera procedura privind donarea unui sistem de apărare Patriot către Ucraina. Este un proiect de lege care completează Legea 222/2017, privind capabilitatea de apărarea antiaeriană cu baza la sol.

Proiectul arată că un sistem de rachete sol-aer Patriot face obiectul donației. Documentul a fost trimis, în regim de urgență, în Parlament, și după adoptare, Guvernul va putea emite hotărârea privind actul de donație.

”Executivul a aprobat şi va trimite la Parlament în regim de urgenţă un proiect de lege care completează legea numărul 222/2017 privind capabilitatea de apărare aeriană cu baza la sol. Concret, proiectul prevede că un sistem de rachete sol-aer Patriot face obiectul unor acte de donaţie către terţi. După adoptarea legii de către Parlament, Guvernul va putea emite hotărârea care va face operativ actul de donaţie. Tot Executivul este împuternicit să reconstituie capabilitatea de apărare sol-aer a ţării din bugetul alocat Ministerului Apărării Naţionale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, la finalul şedinţei Executivului.
 
Ucraina a solicitat partenerilor internaționali cât mai multe sisteme de apărare. Țări precum SUA, Germania, Olanda, Spania și România au trimis sau sunt în curs de a trimite astfel de sisteme în străinătate.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.