Casa Verde Fotovoltaice 2024. Ministrul Mediului anunță că vor fi finanțați și acumulatorii Recomandat

Ministerul Mediului anunță o serie de modificări în carul programului Casa Verde Fotovoltaice. Ministrul Mediului, Mircea Fechet, susține că vor fi finanțați și acumulatorii și că suma pentru fiecare beneficiar va crește de la 20.000 la 30.000 de lei.

„Anul acesta alocăm o sumă record - două miliarde de lei urmează a fi puse la dispoziția românilor pentru ca aceștia să producă electricitate în propria locuință, să participe în acest fel la un mediu mai curat, dar și să plătească facturi mai mici la energie. Noutatea programului de anul acesta este legată de cuantumul sumei finanțate. Mărim de la 20.000 de lei la 30.000 de lei finanțarea AFM. O altă noutate este reprezentată de faptul că vom finanța, pentru prima dată, și acumulatori, unități de stocare a energiei electrice”, a declarat Mircea Fechet.

Programul va viza numeoși consumatori.

„Sistemul pleacă de la minim 3 kw. Vom finanța pe fiecare regiune în parte. la fel ca anul trecut, voom finanța și unitățile de cult. Vom avea o sesiune separată pentru clădirile cu destinație - spațiu de locuit pentru personalul clerical sau spații în care se celebrează slujbele religioase”, a precizat Mircea Fechet.

Ministerul Mediului scoate în consultare publică Ghidul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în rețeaua naţională – Casa Verde Fotovoltaice.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.