Marcel Ciolacu, chemat să dea explicații în Parlament despre comisarul european nominalizat de România Recomandat

Premierul Marcel Ciolacu a fost invitat în Parlament de USR pe tema comisarului european.

Solicitarea a fost făcută marți cu câteva zile inainte de expirarea termenului în care România trebuie să propună o persoană pentru poziția de comisar european. Deputatul Iulian Bulai a cerut în Comisia pentru Afaceri Europene ca premierul Marcel Ciolacu să vină în Parlament să dea explicații despre proces și persoana propusă pentru această funcție importantă.

”Pentru că începem sesiunea parlamentară peste câteva zile, am propus, în numele grupului USR, să îl invităm pe premierul Marcel Ciolacu să le împărtășească parlamentarilor detalii despre procesul de numire a comisarului european: cine este persoana propusă, dacă România va respecta solicitarea Comisiei Europene și dacă va propune atât un bărbat, cât și o femeie și când va fi luată o decizie de către domnul premier în acest sens. Avem nevoie de mai multă claritate pe acest subiect”, a spus Iulian Bulai, deputat USR.

Invitația a fost făcută pentru ziua de marți, 3 septembrie, „pentru a fi prezenți cât mai mulți deputați în Parlament”.
USR susține că „face din nou un apel la transparentizarea procesului de numire a comisarului deoarece funcția nu aparține PSD, ci României”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.