Luca Niculescu: Continuăm pe drumul bun al aderării la OCDE Recomandat

Luca Niculescu a anunțat că România a primit încă un aviz formal din partea Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică OCDE. Avizul este necesar pentru aderarea țării la organizația internațională.

Anunțul a fost făcut miercuri.

„Continuăm pe drumul bun al aderării la OCDE. România a primit încă un Aviz Formal din partea Organizației (ceea ce inseamnă că am mai inchis un capitol din dialogul de aderare). Este vorba despre Comitetul pentru Construcții Navale. Acesta este cel de-al patrulea Comitet încheiat cu succes de țara noastră (sunt 26 care ne evaluează) și vine după evaluarea bună care a avut loc in primăvară și la care s-au prezentat colegii de la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului”, a explicat Niculescu.

Următorul aviz ar putea fi anunțat săptămâna viitoare.

„Mulțumiri celor 38 de state membre ale OCDE pentru acest Aviz. Ne așteptăm la încă o veste bună in săptămânile viitoare, ca urmare a unei alte evaluări petrecute la finalul primăverii. Iar in toamnă avem un program extrem-extrem de dens de audieri și evaluări pentru care ne pregătim intens, alături de toate instituțiile implicate”, a adăugat Niculescu.
Luca Niculescu este secretar de stat și coordonatorul național al aderării României la OCDE.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.