Drona românească. Anunțul ministrului economiei Recomandat

Ministrul economiei și cel al cercetării au vizitat luni Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială Elie Carafoli. Am mai zidit o cărămidă la proiectul "Drona Românească", a transmis ministrul Radu Oprea.

”Împreună cu Bogdan Ivan, ministrul cercetării, inovării și digitalizării, am mai zidit o cărămidă la proiectul "Drona Românească". Am vizitat Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială Elie Carafoli - INCAS- pentru a discuta cum putem lansa tema de cercetare pentru acest proiect. Începând cu joi, grupul de experți va începe lucrul pentru definirea temei/temelor de cercetare/dezvoltare a dronelor”, a spus Radu Oprea.

Ministrul economiei susține că cercetătorii români au făcut mai multe studii privind dronele.

”Există creativitate în cadrul institutelor de cercetare, INCAS având deja dezvoltate proiecte pentru sisteme de drone. Am văzut studii, prototipuri, echipamente și sisteme funcționale care îmi dau siguranța că împreună cu companiile din industria de apărare cu capital privat și de stat, cu companii care inovează permanent în domeniul softurilor, al inteligentei artificiale, microelectronicii sau optoelectronicii proiectul pentru industrializarea dronelor românești poate deveni realitate”, a adăugat ministrul economiei.

Mulțumesc echipei INCAS și pentru colaborarea pe care o avem pentru realizarea proiectului de modernizare a avionului IAR 99 SM, a precizat Radu Oprea.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.