Premierul convoacă partidele politice la discuții despre calendarul alegerilor Recomandat

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că inițiază discuții cu liderii partidelor politice despre data alegerilor prezidențiale. Ca premier al României, am obligația de a nu favoriza un partid sau o coaliție, a spus

Ciolacu adăugând că țopăiala pe calendar afectează încrederea între parteneri și de aceea trebuie să înceteze.

Anunțul a fost făcut înainte de ședința de Guvern de vineri.
„Mă bucur că până acum actul guvernamental nu a fost afectat de tensiunile politice. Nici măcar în campania care tocmai s-a încheiat! Pentru că acest guvern nu este al Coaliției sau al vreunui partid. Este Guvernul României! Toți cei de aici, indiferent de partidul din care facem parte, avem o responsabilitate uriașă de a asigura stabilitatea acestei țări. Iar acest lucru înseamnă inclusiv să-ți respecți angajamentele. Nu este vorba de un termen sau altul pentru desfășurarea alegerilor, ci de încredere! Țopăiala pe calendar afectează această încredere între parteneri. Și trebuie să înceteze”, a transmis Marcel Ciolacu înainte de ședința de Guvern.

Premierul a anunțat că va convoca partidele politice la discuții despre calendarul alegerilor.
„Ca premier al României, am obligația de a nu favoriza un partid sau o coaliție. Astăzi practic ieșim din calendarul electoral stabilit anterior, fiind ultima zi în care puteam promova H.G.-ul de stabilire a datei alegerilor. De aceea, de luni, alături de cei doi vicepremieri, îi voi invita pe liderii tuturor partidelor politice pentru a stabili împreună calendarul alegerilor. Aceasta este abordarea corectă și nu schimbarea unui ministru căruia i s-a impus de către propriul partid să nu inițieze un act normativ convenit anterior. Nu voi răspunde provocărilor de a declanșa o criză guvernamentală și instabilitate în România”, a precizat Marcel Ciolacu.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.