Arhiepiscopul Tomisului reclamat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării Recomandat

Deputata USR Diana Buzoianu a depus o sesizare la CNCD pe tema declarațiilor Arhiepiscopului Tomisului. Sesizarea depusă la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării vizează declarațiile recente ale IPS Teodosie privind „crucea” pe care trebuie să o ducă în căsnicie femeile abuzate.

„Nu, femeile nu trebuie să-și ducă nicio cruce ca acum sute de ani, când nu prea aveau niciun drept. Sigur că sunt mulți care și azi ar vrea ca femeile să fie la fel de lipsite de apărare și drepturi ca în 1800. Doar că acum suntem milioane, inclusiv de români, care nu mai acceptăm asta. Da. Declarațiile domnului Teodosie discriminează și încalcă legea din zilele noastre. Dacă le făcea în 1800, atunci nu era niciun instrument să fie sancționate. Dar în 2024... dacă cei care trebuie să ne apere drepturile, cu legea în mână, nu sunt orbi... în câteva zile această declarație ar trebui amendată”, a transmis Diana Buzoianu.

Concluzia lui Buzoianu este că abuzul trebuie sancționat.
„În loc de concluzie: abuzul nu e niciodată o „cruce ce trebuie dusă”. Nu. abuzatorii nu trebuie scuzați pentru că se întâmplă să fie căsătoriți și cumva asta îi dezleagă de a mai fi oameni decenți. Abuzul nu trebuie tolerat în numele a nicio scuză. Abuzul trebuie oprit și sancționat. Doar așa vom ajunge să nu mai fim în topul rușinos al țărilor cu privire la violența domestică”, a precizat inițiatoarea demersului.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.