Președintele Camerei Deputaților cere ca rolul Senatului să fie întărit Recomandat

Șeful interimar al Camerei Deputaților pledează pentru întărirea rolului Senatului. Consider că sistemul bicameral trebuie păstrat, iar rolul Senatului trebuie întărit, a declarat Alfred Simonis.

Declarația a fost făcută în timpul sesiunii solemne consacrate aniversării a 160 de ani de la constituirea Senatului României.
„Ne aflăm astăzi într-un moment important pentru istoria noastră națională, celebrând 160 de ani de la înființarea Senatului României. Azi, privim cu respect la trecutul nostru și suntem conștienți de rolul esențial pe care această instituție l-a avut în dezvoltarea și consolidarea democrației românești. Înființarea Senatului, în anul 1864, a marcat un moment de cotitură în istoria modernă a României, fiind parte integrantă a reformelor promovate de domnitorul Alexandru Ioan Cuza. De-a lungul celor 160 de ani, Senatul României a traversat perioade de transformări și provocări, reflectând evoluțiile politice și sociale ale țării noastre. În momentele de cumpănă, Senatul a fost un pilon de stabilitate și un forum de dezbatere unde s-au conturat direcțiile majore de dezvoltare a statului român”, a declarat Alfred Simonis.

El a pledat pentru sistemul bicameral și pentru un rol mai important al Senatului.
„Senatul trebuie să rămână un promotor al reformelor și al deschiderii către noi oportunități prin diplomația parlamentară. Suntem încă o democrație tânără, de aceea consider că sistemul bicameral trebuie păstrat, iar rolul Senatului trebuie întărit, pentru că avem nevoie de cât mai multă dezbatere și analiză astfel încât legile pe care le facem să fie cât mai bune”, a precizat Simonis.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.