MAI: problemele de organizare din procesul electoral sunt în competența altor autorități Recomandat

Problemele de organizare apărute în proces sunt exclusiv în competența altor autorități. Afirmația aparține ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, și vizează probleme apărute în procesul electoral.Poziția a apărut ca urmare a informațiile vehiculate public privind derularea procesului electoral, susține ministrul Cătălin Predoiu.

„Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile sale de ordine publică, respectiv Poliția și Jandarmeria, are, potrivit legii, doar atribuții de pază a locațiilor: săli, birouri etc., sigilate, în care sunt depozitate buletinele de vot de către cei care au atribuții legale în acest sens. De asemenea, structurile MAI au obligația de a asigura protecția buletinelor de vot pe timpul transportului acestora, dar, acest transport NU se realizează cu mijloacele MAI, potrivit legii. Angajații MAI nu au nici atribuția, nici dreptul să manevreze fizic buletinele de vot, să numere voturi sau saci, sau să inventarieze materialele electorale. Ministerul Afacerilor Interne a desfășurat și desfășoară misiuni în contextul scrutinului electoral cu imparțialitate și respectând legea”, a transmis MAI.

Problemele de organizare apărute în proces sunt exclusiv în competența altor autorități, structurile MAI neavând pârghii legale pentru a interveni cu scopul soluționării acestora, a precizat ministerul.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.