Ministrul Apărării: România intră în rețeaua globală a facilităților de mentenanță și suport logistic Recomandat

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a participat la ceremonia de inaugurare a Centrului Național de Mentenanță pentru sistemul HIMARS. România ar putea deveni un centru regional, a spus demnitarul.

Centrul Național de Mentenanță pentru sistemul HIMARS se află la Bacău.
„Am fost prezent la ceremonia de inaugurare a Centrului Național de Mentenanță pentru sistemul HIMARS, la Aerostar Bacău. Înființarea acestui Centru este o realizare a colaborării dintre firma românească Aerostar S.A. și compania americană Lockheed Martin, prin care România își face intrarea în rețeaua globală a facilităților de mentenanță și suport logistic pentru unul dintre cele mai performante și avansate sisteme de artilerie la acest moment”, a transmis ministrul Apărării.

Angel Tîlvăr a vorbit despre importanța noului centru.
„Pe lângă avantajul strategic de a avea în țară, în actualul context de securitate, o soluție securizată pentru întreținerea propriilor sisteme HIMARS, înființarea acestui Centru creează oportunitatea ca țările din regiune ale căror armate sunt dotate cu aceste sisteme să îşi trimită tehnica pentru mentenanţă sau reparații, la Bacău, unde vor beneficia de expertiza celor mai buni specialiști în domeniu din regiune”, a precizat Tîlvăr.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.