Tur muzeal unic în România, care a încântat deja peste 10.000 de copii din județul Galați Recomandat

 
La Galați a început cel mai mare tur muzeal din țară destinat elevilor, iar mii de copii din județ vizitează și anul acesta, gratuit, muzeele din subordinea Consiliului Județean.
 
„Este unul dintre cele mai mari proiecte educaționale realizate în țară, la care țin foarte mult și care aduce multă bucurie copiilor din mediul rural, de la școlile speciale și din Tecuci, Târgu Bujor și Berești. Mulți nu au fost niciodată la un muzeu, la Grădina Botanică sau la ZOO. Pentru ei am creat acest tur muzeal. Astăzi, în prima zi a Programului “Muzeele prin ochii copiilor”, peste 200 de elevi din Berești, Rădești, Cudalbi, Cuca, Rediu, Cerțești, Braniștea, Târgu Bujor și Slobozia Conachi vizitează Muzeul “Casa Cuza Vodă”, Lapidariul Muzeului de Istorie “Paul Păltănea”, Grădina Botanică, Grădina Zoologică, Muzeul de Artă Vizuală, Muzeul Satului și Muzeul Pescăresc”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.
 
Totul este gratuit, Consiliul Județean asigurând transportul, pachețelul de dimineață, masa de prânz la restaurant şi gustarea pentru drum.
 
În total, timp de trei săptămâni, 2500 de elevi vor descoperi minunata lume a muzeelor, aflând lucruri noi despre natură, istorie, artă și tradiții.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.