Serviciile digitale vor fi în cloudul guvernamental la finalul anului 2024 Recomandat

Ministrul Cercetării, Bogdan Ivan, anunță că serviciile digitale vor fi în cloudul guvernamental încă de la finalul anului 2024. De asemenea, el a susținut legea cercetătorilor în plenul Parlamentului,

„În plenul Parlamentului României, am susținut astăzi legislația care va aduce românilor servicii publice digitale în cloudul guvernamental cu 2 ani mai devreme și Legea Cercetătorului, prin care aliniem întreg ecosistemul de cercetare al României la standardele Uniunii Europene. Cloudul guvernamental înseamnă statul la un click distanță, accesibil de oriunde și oricând. Legislația adoptată azi de Parlament ne permite să punem la dispoziție serviciile digitale în cloud încă de la finalul anului 2024” a anunțat ministrul Cercetării.

De asemenea, ministrul a vorbit despre legea cercetătorului care va asigura fonduri pentru cer etarea românească.

„Prin Legea Cercetătorului 2024, asigurăm fonduri pentru cercetarea românească de vârf și actualizăm normative rămase în urmă cu peste 20 de ani. Cei 18.000 de cercetătorii români vor avea venituri mai mari, dar și responsabilități pe măsură. Astfel, păstrăm în România oamenii cei mai buni și reușim să-i atragem înapoi în țară pe cei mai calificați cercetători, inclusiv pe cei tineri, care își vor putea construi o carieră acasă”, a precizat Bogdan Ivan.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.