Întâlnire între ministra română a Justiției și ambasadoarea Olandei la București Recomandat

Ministra română al Justiției, Alina Gorghiu, susține că lupta cu traficanții de droguri reprezintă o prioritate comună pentru România și Olanda. Declarația a fost făcută la finalul unei întâlniri a ministrei române cu ambasadoarea Olandei.

Cele două au discutat despre traficul de droguri și despre fugarii români.

„Combaterea traficului de droguri este o prioritate comună pentru România și Olanda. Cooperarea dintre DIICOT și parchetele naționale din Olanda este strânsă și avem încă din 2013 un Memorandum în acest sens. Autoritățile olandeze au fost și un mare sprijin pentru aducerea în țară a fugarilor. Apelăm la Olanda ca țară de tranzit când aducem fugari din alte țări, în multe cazuri”, a transmis Alina Gorghiu.

Părțile au mai discutat despre MCV, Schengen, rolul femeilor în politică și aderarea Republicii Moldova la UE.

„România a avansat mult în justiție anul acesta. Am scăpat de MCV, am intrat în spațiul aerian și maritim Schengen, modernizăm sistemul penitenciar. Am agreat cu Ambasadoarea Olandei să cautăm mijloace de a ajuta Republica Moldova pe drumul său către UE. M-am bucurat să discut în special despre importanța femeilor în politică. Am această preocupare: egalitatea între bărbați și femei să fie o realitate în Parlament”, a precizat Gorghiu.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.