Firea s-a întâlnit cu angajații din sistemul de termoficare: Au nevoie de creșteri salariale, de servicii precum medicina muncii și de respect Recomandat

Gabriela Firea s-a întâlnit cu angajații din sistemul de termoficare din Capitală. Sunt oamenii pe care ne bazăm să avem apă caldă și căldură, a explicat candidata PSD la Primăria Capitalei.

Gabriela Firea a dezvăluit că s-a întâlnit cu peste 300 de angajați din sistemul de termoficare din Capitală. „Le mulțumesc pentru tot efortul pe care-l depun mereu, oricât de greu le-ar fi”, a spus Firea care a analizat și probleme sistemului. „Promisiunea apei calde a doua zi după alegeri a fost o mare dezamăgire. Bucureștenii s-au săturat de minciuni electorale și vor fapte! Reabilitarea sistemului de termoficare a iscat cele mai multe dezbateri publice în mandatul actualului primar general. Dar nimic nu e mai presus de nevoile elementare ale bucureștenilor”, a declarat candidata PSD.

Gabriela Firea a mai vorbit despre strategia care ar putea fi aplicată în cazul companiei de termoficare.
„Schimbarea țevilor vechi de 30-40 de ani nu este simplă și nu se poate face peste noapte. Eu nu îmi permit să le spun oamenilor că problemele termoficării se vor rezolva a doua zi după alegeri. În mandatul anterior am reușit să înlocuim peste 300 km de conducte, în cei doi ani după ce am reușit să salvăm sistemul de la colaps financiar. Nu cred ca a uitat multă lume că din cauza datoriilor uriașe, RADET a fost în insolvență doi ani și după am reușit să înființăm compania Termoenergetica. Știu din munca depusă în mandatul anterior ce se poate face mai bine. Față de ce s-a făcut în ultimii patru ani, trebuie să mărim ritmul de lucru pentru schimbarea țevilor. Nu mai putem pierde timp prețios, așa cum în actualul mandat s-a stat doi ani cu fondurile europene nefolosite și șantierele nepornite. Doar așa, în case iarna va fi cald și la robinet vom avea permanent apă caldă. Mă preocupă, evident, condițiile de muncă ale angajaților din sistem. Nu este ușor ceea ce fac, pe orice anotimp, la orice oră. Au nevoie de creșteri salariale, de servicii precum medicina muncii și, în general, de respect. Am atras fonduri europene de 300 de milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de termoficare. Știu cum să fac acest lucru în continuare”, a precizat Gabriela Firea.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.