Ciolacu: Producătorii să fie obligați să semnaleze vizibil pe ambalaj că au redus gramajul, dacă prețul produsului a rămas neschimbat Recomandat

Premierul Marcel Ciolacu susține că unii comercianți au scăzut gramajul la produse, dar au lăsat prețurile la fel de mari. Este o scumpire camuflată, spune șeful Guvernului care cere autorităților de control să intervină.

Declarația a fost făcută în cadrul ședinței de Guvern. Marcel Ciolacu a comparat situația cu cea din unele state europene. El consideră că astfel clienții sunt înșelați.

„Unii comercianți au scăzut gramajul la produse, dar au lăsat prețurile la fel de mari. Este în fapt o scumpire <camuflată> sub un ambalaj foarte asemănător. Cer tuturor autorităților de control din România să intervină urgent”, a declarat Marcel Ciolacu.

În plus, prim-ministrul a cerut specialiștilor să pregătească un proiect de lege care să reglementeze aceste aspecte.
„Producătorii să fie obligați să semnaleze vizibil pe ambalaj că au redus gramajul, dacă prețul produsului a rămas neschimbat. Și, evident, sancțiuni dure pentru nerespectarea acestei obligații”, a explicat șeful Guvernului.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.