Întâlnire în SUA între șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din România și liderul Administrației Pompierilor americani Recomandat

Șeful DSU, dr. Raed Arafat a participat la World Fire Congress în timpul vizitei de lucru din Statele Unite ale Americii. Evenimentul a fost deschis de administratorul Agenției Naționale de Management al Situațiilor de Urgență (FEMA), E.S. Deanne Criswell. Cu această ocazie Arafat a avut o întâlnire cu Dr. Lori Moore Merrel, șeful Administrației Pompierilor din SUA.

În cadrul acestei discuții, șeful DSU a prezentat sistemul național integrat de urgență din România, experiențele și măsurile adoptate de țara noastră în gestionarea situațiilor de urgență și dezastre naturale. Pregătirea personalului de intervenție, pașii parcurși în crearea și consolidarea rezilienței societate prin pregătirea populației, tehnica performantă achiziționată în scopul oferii unui răspuns rapid în situații de urgență (terestru, maritim si aerian), sunt alte subiecte abordate în cadrul întrevederii. De asemenea, șeful DSU a vorbit și despre consolidarea relațiilor și a cooperării internaționale în domeniul gestionării situațiilor de urgență și dezastre naturale între România și alte state.

Astfel, o importantă concluzie a acestei întâlniri o constituie o viitoare colaborare între DSU și US Fire Administration, ocazie cu care, dr. Raed Arafat a adresat invitația șefului Administrației Pompierilor din SUA de a veni în România pentru detalierea activităților în care se poate colabora.

La această primă ediție a Congresului Mondial al Pompierilor, din cadrul delegației României au fost prezenți și trei ofițeri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.
Congresul mondial de pompieri din 2024, care a reunit reprezentați din peste 50 de țări, a fost creat pentru a aborda numeroasele domenii de interes comun ale serviciilor de pompieri din întreaga lume.

Acest eveniment istoric urmărește să aprofundeze colaborarea internațională între serviciile de pompieri - aducând beneficiile înțelegerii și experienței comune pentru a face față provocărilor cu care se confruntă serviciile de pompieri la nivel global.

De asemenea, la finalul acestui congres se va semna Carta cu membrii fondatori ai Congresului Mondial al Pompierilor.

Ulterior, șeful DSU va participa la întâlnirea înalților oficiali responsabili în domeniul rezilienței la NATO.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.