Ministrul Economiei, după vizita la Turbomecanica: Am cunoscut o echipă performantă Recomandat

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, a vizitat Turbomecanica. Am cunoscut o echipă performantă și o companie cu capital românesc care are un potențial foarte mare de dezvoltare, a spus ministrul la finalul vizitei.

Potrivit lui Oprea, industria aeronautică este prioritară pentru MEAT datorită potențialului școlii românești, a experienței existente, dar și a dezvoltării globale a pieței aeronavelor, a mentenanței și a pieselor de schimb.

„Astăzi Turbomecanica repară atât motoare de avioane și elicoptere, cât și angrenaje diverse. Poate produce si repara motoare atât pentru industria de apărare, dar și pentru cele de uz civil. Însă capacitatea de diversificare a producției existente depinde de construcția unei fabrici noi. Schema de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare poate fi o soluție de a finanța mai ușor un astfel de proiect. I-am rugat să ia în considerare și o această posibilitate, schema de ajutor de stat find una competitivă, în care cele mai bune proiecte vor fi selectate. Am fost impresionat și de felul în care au reușit să facă schimbul de generații atât la nivelul conducerii, cât și la cel tehnic. Am văzut tată și fiu care își predau meseria de la unul la celălalt, dar și mulți tineri care au terminat clasele de învățământ dual și care se pregătesc continuu sub îndrumarea celor cu experiență”, a precizat Radu Oprea.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.