CNAIR a transmis documentația de atribuire a contractului pentru proiectarea și execuția autostrăzii Alternativa Techirghiol Recomandat

O procedură birocratică a fost îndeplinită pentru o nouă autostradă pe litoralul românesc. Este vorba despre Alternativa Techirghiol care va avea 30,6 kilometri.
Autostrada ar trebui să fie gata în 48 de luni.

„Pas important pentru construcția unei noi autostrăzi: Alternativa Techirghiol (30,6 km)! CNAIR a transmis, la ANAP documentația de atribuire a contractului pentru proiectarea și execuția acestei autostrăzi, care prevede o perioadă de realizare de 48 de luni (12 luni proiectare și 36 de luni execuție)”, a anunțat ministrul Sorin Grindeanu.

Potrivit acestuia, noua autostradă va asigura, prin nodul Cumpăna, legătura Autostrăzii București-Constanța (A2) și a Centurii Constanța (A4), cu sudul litoralului românesc (în apropiere de Mangalia) și va reprezenta o alternativă modernă la DN 39 (drum național foarte aglomerat în perioada sezonului estival).
Traseul Alternativei Techirghiol va facilita accesul la localitățile Agigea, Topraisar, Techirghiol, Eforie, Tuzla și 23 August.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.