Demolarea unui gard din Timișoara a provocat un scandal uriaș. Primarul a fost amenințat de proprietarii imobilului Recomandat

Primarul orașului Timișoara, Dominic Fritz, a fost amenințat în timp ce conducea o operațiune de demolare a unui gard construit ilegal. Dominic Fritz redă cetățenilor o stradă ocupată ilegal, care leagă un bulevard istoric al Timișoarei și un mare parc, Parcul Copiilor. Anunțul a fost făcut de USR prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit documentului, luni, Primăria Municipiului Timișoara, sub conducerea lui Dominic Fritz, a început demolarea unui gard construit ilegal, care bloca accesul cetățenilor pe Strada Cezar din Timișoara, care face legătura între Bulevardul C.D. Loga și Parcul Copiilor. Acesta a fost închis de proprietarii unei vile. Primarul Dominic Fritz a emis o dispoziție de demolare pentru lucrările ilegale pe domeniul public și a comunicat această dispoziție celor care au impus monopolul în acea zonă.

"Strada Cezar e situată într-o zonă ”fierbinte” a Timișoarei, zona străzii Loga unde multe vile au ajuns în mâinile clanurilor prin mijloace dubioase. Una din clădiri am recuperat-o anul trecut, cea de pe Loga 52. Acum am recuperat strada care face legătura între str. Loga și Parcul Copiilor,’’ spune Dominic Fritz, primarul Timişoarei.
În timpul demolării, proprietarii construcțiilor ilegale au ieșit să-l înfrunte pe primarul Dominic Fritz. Construcția aparține unui cunoscut clan de romi din Timișoara, clanul Cârpaci. Membrii clanului au încercat, fără succes, să oprească demolarea, susținând că distrugerea proprietății lor este ilegală. Ei l-au amenințat pe primar atât cu acționarea în justiție, cât și cu violența.

Însă decizia Primăriei a fost clară: în momentul în care vor fi demolate toate construcțiile ilegale, strada va deveni pietonală.

„Ultracinstitul primar Robu probabil a fost prea ocupat cu primăria care frauda concursuri pe bandă rulantă. Recunosc că la subiectul ăsta, mi-e greu să-mi ascund revolta. Cu fiecare nou caz de recuperare a terenurilor orașului vedem dimensiunea halucinantă a acestei caracatițe care a acaparat Timișoara timp de decenii. Și nimeni nu a avut curaj să pună piciorul în prag și să oprească aceste furturi din bunurile timișorenilor. Mă întreb și eu și un oraș întreg: de ce primarul de dinainte nu a recuperat terenurile orașului și a preferat să nu vadă nimic? Vilă cu vilă, teren cu teren recuperăm ce e al timișorenilor. Ne luăm demnitatea orașului înapoi, cu reguli egale pentru toți. Fără frică,’’ mai spune Dominic Fritz.

În acest timp, continuă lucrările de transformare a unui hectar de teren din Timișoara într-un spațiu generos cu zone de relaxare, cu mici păduri urbane, cu zonă sportivă și pentru evenimente. Zona de pe malul Begăi a fost recuperată de primărie de la mai mai mulți oameni de afaceri care au construit ilegal pe domeniul public, a precizat USR.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.