Henley Passport Index anunță că pașaportul românesc permite intrarea fără viză în 179 de țări, fiind poziționat pe locul 15 în lume Recomandat

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunță că pașaportul simplu electronic românesc permite intrarea fără viză în 179 de țări. Este al 15-lea cel mai puternic pașaport din lume, susține MAI.

Statistica a fost realizată conform standardului de referință Henley Passport Index.

„Pașaportul simplu electronic românesc permite intrarea fără viză în 179 de țări, fiind poziționat în prezent pe locul 15 la nivel mondial pe scara mobilității globale, conform standardului de referință Henley Passport Index. Clasamentul Henley Passport Index este o măsură importantă a puterii unui pașaport și este recunoscut pe scară largă pentru metodologia sa transparentă și riguroasă”, anunță MAI.
Potrivit MAI, cetățenii români minori cu vârsta mai mică de 14 ani pot călători în străinătate doar cu pașaportul simplu electronic sau pașaportul simplu temporar. În ceea ce privește cetățenii români minori cu vârsta mai mare de 14 ani, aceștia pot călători cu documentele menționate mai sus sau în baza cărții de identitate (în statele membre ale Uniunii Europene, precum şi în statele terţe care recunosc cartea de identitate ca document de călătorie). Cetățenii români minori nu pot călători în străinătate în baza certificatului de naștere.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.