Reorganizarea ANAF, decisă în ședința de Guvern Recomandat

Guvernul a decis reorganizarea ANAF. Premierul Marcel Ciolacu și ministrul de Finanțe Marcel Boloș au anunțat care sunt principaele modificări.

Decizia a fost luată în cadrul ședinței de joi a cabinetului. Măsura vizează consolidarea capacității de colectare a veniturilor și de combatere a evaziunii fiscale.

„O prioritate majoră este reorganizarea ANAF, ca să creștem eficiența colectării veniturilor la buget. Este nevoie de coordonare integrată și, mai ales, de o viziune clară în acțiunea de combatere a fraudei și evaziunii fiscale. Ne-am angajat să modernizăm și digitalizăm Fiscul, ca să asigurăm servicii mai bune pentru cetățeni”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a spus că reorganizarea are scopul principal de a consolida capacitatea instituțională a ANAF.

„În acest sens, sunt propuse o serie de măsuri care țin de organizarea ANAF de la structurile teritoriale a Direcției Generale Antifraudă și în special pe operaționalizarea, cu data de 1 ianuarie 2025, a structurilor teritoriale județene care privesc combaterea și desfășurarea activităților economice ilicite, pe de o parte, și pe de altă parte, un alt set de măsuri este cel cu referire la baza materială a ANAF, astfel încât activitățile operative pe care le desfășoară ANAF în combaterea evaziunii fiscale să aibă mai multă eficiență. O a treia categorie de măsuri este descentralizarea activității Direcției Generale Mari Contribuabili, astfel încât inspecțiile fiscale să poată fi derulate cu o anumită operativitate, tot cu scopul acesta de a avea o activitate de colectare tot mai bună la bugetul general consolidat”, a explicat Marcel Boloș.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.