Bistrița va deveni centru național olimpic de natație! Recomandat

Compania Națională de Investiții va construi lângă Dealul Cocoș un bazin olimpic cu cele mai moderne facilități pentru natație. Obiectivul de investiții finanțat cu bani de la Guvern vine să înlocuiescă un proiect eșuat al vechii administrații, prin care se dorea construirea unui aquapark cu bani de la bugetul local.

Această investiție în valoare de 175 milioane lei, pentru care CNI a anunțat licitația privind studiul de fezabilitate, vine să completeze proiectul de succes „Școala de înot”, prin care, pentru aproape 1000 de elevi din clasele 0-IV, au fost oferite lecții gratuite de natație la bazinele private existente în municipiu, fiind singurul program de acest fel din România.

Noul edificiu va crea oportunitatea desfășurării și organizării de activități sportive școlare și extrașcolare, a unor competiții naționale și internaționale (de înot și polo), ducând, pe termen lung, la o creștere economică și crearea de noi locuri de muncă. De asemenea, se are în vedere amenajarea terenului existent din punct de vedere arhitectural, peisagistic și funcțional.

Mai concret, clădirea zonei competiționale va cuprinde:

- bazin de înot olimpic pentru competiții de înot și polo pe apă, după standardele FINA (“terenul” pentru competițiile de polo se amenajează în piscina pentru competițiile de înot);

- instalații automatizate de alimentare/evacuare și filtrare a apei;

- instalații de sterilizare în tratarea apei;

- locuri pentru spectatori (gradene);

- spații tehnice;

 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.