Fonduri europene: Spitalele din Galați vor fi digitalizate cu milioane de euro Recomandat

Proiectele pentru digitalizarea celor trei unități medicale aflate în administrare (Spitalul pentru Copii, Maternitatea și Spitalul de Psihiatrie) vor primi finanțare prin PNRR. În total este vorba despre 17,7 milioane de lei (5,9 milioane de lei pentru fiecare spital).

 Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați: „Sănătatea este o prioritate și aducem la noi standarde toate spitalele pe care le avem în administrare. Trăim în era tehnologiei și este important să le asigurăm pacienților cele mai bune condiții”.

 În principal, este vorba despre extinderea componentelor hardware ale rețelei de comunicații, de actualizarea și instalarea de software pentru rețele, pentru sisteme de securitate și instalarea de echipamente hardware etc.

Implementarea acestor proiecte va contribui la îmbunătățirea și optimizarea activităților clinice, asigurând interoperabilitatea dintre diferitele aplicații medicale și facilitând accesul rapid și securizat la informații relevante pentru îngrijirea pacienților.

Primăria municipiului Galați a realizat în ultimii ani investiții fără precedent în cele trei spitale și are în derulare multe alte proiecte.

La Spitalul pentru Copii a fost construită deja o clădire modernă pentru primirea urgențelor, iar în curând va deveni funcțională o nouă clădire pentru ambulatoriu, în timp ce principalul corp de clădire este în modernizare.

La Spitalul Clinic de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” a fost construit un nou ambulatoriu de specialitate. La Maternitatea „Buna Vestire” sunt în plină desfășurare lucrările privind relocarea, reabilitarea, modernizarea și dotarea ambulatoriului. De asemenea, aici este în derulare și proiectul privind reabilitarea și eficientizarea energetică a clădirii spitalului.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.