Proiect european la Galați pentru dotarea terapiei neonatale cu echipamente performante Recomandat

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a semnat un important contract de finanțare pentru dotarea terapiei neonatale cu echipamente performante pentru salvarea vieții bebelușilor. 

Astfel, Consiliul Județean a reușit să atragă peste 4 milioane de lei, fonduri europene prin PNRR, pentru achiziționarea a aproximativ 40 de echipamente medicale. 

”Știu câtă emoție, grijă și durere se ascunde în sufletul unui părinte al cărui copil s-a născut mult mai devreme (prematur). Astfel, nu am semnat doar un simplu contract de finanțare, ci un contract care va oferi șansă la viață bebelușilor. În spatele fiecărui aparat de monitorizare a semnelor vitale sau de ventilație, se ascunde o poveste de viață și o luptă pentru a oferi acestor nou-născuți șansa la o viață sănătoasă. Vor fi achiziționate echipamente noi, dotate cu tehnologie de ultimă generație, multe dintre ele fiind aduse pentru prima oară la Spitalul Județean”, a declat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Vor fi aduse următoarele echipamente medicale: aparate ventilație mecanică, ventilatoare NCPAP, incubatoare hibrid, monitoare semne vitale, injectomate, pompe de perfuzie, mixer de aer-oxigen pentru sală de nașteri și pentru sală operații cezariene, monitor semne vitale sală nașteri, monitor semne vitale sală operații cezariene, monitor transcutanat de gaze, ventilator de transport cu FiO2 reglabil 21-100%, incubator de transport și masă radiantă cu monitor resuscitare.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.