Bolojan: A fost semnat ordinul de începere a proiectării lărgirii la patru benzi a Drumului Național 79 Recomandat

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, anunță că a fost semnat ordinul de începere a proiectării lărgirii la patru benzi a Drumului Național 79, la ieșirea din Oradea spre Nojorid, ca urmare a semnării contractului de proiectare și execuție. Până la sfârșitul lunii martie proiectul tehnic va fi gata.

„În aprilie ne propunem să obținem și avizele necesare. Pe baza unui audit de siguranță rutieră proiectul va trebui avizat de Compania Națională de Autostrăzi. Până la sfârșitul lunii aprilie ar urma să înceapă efectiv lucrările. Lărgirea se va face între aeroport și drumul spre Livada. La capetele acestui tronson se vor amenaja două girații. Sensul giratoriu de la aeroport va ajuta la intrarea și ieșirea din parcarea aeroportului și va ușura întoarcerea spre Oradea. Sensul giratoriu de la intersecția cu drumul spre Livada va conecta și centura la drumul național. Cele două proiecte sunt conexate”, a transmis președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan.

În paralel cu aceste lucrări se va introduce magistrala de gaz ce va alimenta rețelele de distribuție aflate în construcție în Nojorid, a transmis Bolojan.

„Proiectul va asigura fluidizarea traficului rutier și va reduce numărul de accidente. Mulțumesc proiectanților și echipei tehnice din Consiliul Județean Bihor pentru stadiul în care am ajuns și cu acest proiect. Fără parteneriatul cu CNAIR și Primăriile Oradea și Nojorid nu puteam promova proiectul. Tuturor celor care ne-au susținut, le mulțumesc și pe această cale”, a mai precizat șeful CJ.

 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.