Piteștiul își croiește drum în domeniul excelenței! Recomandat

Cristian Gentea, primar Municipiu: ”Proiectele inovative pe care le dezvoltăm la nivelul comunității noastre au reușit să capteze atenția comunității științifice și să se bucure de recunoaștere la nivel național.
Orașul nostru a fost premiat, în această seară, la Gala Cercetării Românești 2024, în cadrul unui eveniment organizat de către Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, la Opera Națională a României.
Ne-a adus, dragi piteșteni, pe această scenă națională un proiect pe care Piteștiul l-a implementat cu succes, concentrându-se pe cercetare și dezvoltare: „PITEȘTI BUSINESS HUB – PROSANT”.
Am fost mândru de recunoașterea primită de orașul nostru, de respectul pe care comunitatea științifică l-a arătat față de munca municipalității și a partenerilor noștri, față de încrederea cu care dumneavoastră ne-ați girat și pe care încercăm să o confirmăm, în fiecare zi, prin astfel de proiecte reușite!
INFO: „PITEȘTI BUSINESS HUB – PROSANT” reprezintă un incubator de afaceri realizat de Primăria Municipiului Pitești, în parteneriat cu INCERTRANS S.A., incubator în cadrul căruia 16 firme vor activa în domeniul cercetării – dezvoltării.
Am realizat acest proiect, cu o valoare de peste 10.000.000 lei, accesând fonduri europene.
El a devenit realitate pe strada Frații Golești, nr. 6, fiind finalizat în decembrie 2023.
Am realizat o structură de sprijin pentru dezvoltarea afacerilor și pentru noi locuri de muncă.
Ajutăm la oprirea migrației specialiștilor și la apariția unui pol de competitivitate antreprenorială, capabil să concureze cu Bucureștiul.
Sprijinim întreprinderile inovative, bazate pe tehnologii avansate, nișate pe domeniile de specializare inteligentă.
Facem proiecte de succes, conexate cu provocările actuale.
Contribuim la revitalizarea mediului antreprenorial local și vom fi un model de bună practică pentru tot ceea ce înseamnă dezvoltare, în regiune și în plan național.
Eu pot să vă spun cu fermitate: Piteștiul se ridică! Acolo unde îi e locul!
„Business Hub Prosant” este doar un pas către ceea ce municipiul nostru va reprezenta: un pol de energie economică, un centru de cercetare și dezvoltare puternic al regiunii Sud Muntenia, un model de bună practică!
Antreprenoriat, tineri specialiști, parteneriat public-privat, performanță!”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.