Ministrul Agriculturii: președintele CE a luat decizia să retragă prevederile privind limitarea produselor de protecție a plantelor Recomandat

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, susține că președintele Comisiei Europene a ajuns la concluzia că Regulamentul SUR era total greșit. Mă bucur că a luat decizia să retragă prevederile privind limitarea din pix a produselor de protecție a plantelor, a spus Barbu.

„Mă bucur că președintele Comisiei Europene a ajuns la concluzia că Regulamentul SUR era total greșit și a luat decizia să retragă prevederile privind limitarea din pix a produselor de protecție a plantelor. Am susținut în fiecare Consiliu AgroFish și în toate aparițiile mele în spațiul public că reducerea în termeni de procente, fără să se țină cont de specificul fiecărui stat membru nu are cum să ajute nici mediul, nici fermierii”, a transmis Barbu.

Ministrul Agriculturii anunță că va susține o serie de derogări.
„Le mulțumesc colegilor europarlamentari PSD care au respins prin vot propunerea de Regulament care îi dezavantaja pe fermierii români! Am încredere că și prelungirile derogărilor de la GAEC 8 ( 4% pârloagă) și de la GAEC 7 (rotația culturilor), pe care de asemenea le-am susținut în Consiliu vor fi adoptate, deoarece sunt susținute de miniștrii agriculturii din 15 state membre! Avem datoria să ascultăm vocea fermierilor, să îi sprijinim și să luăm deciziile cele mai bune pentru viitorul agriculturii din fiecare stat membru”, a precizat ministrul român.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.