Timișoara va avea un nou stadion municipal Recomandat

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a semnat, vineri, autorizaţia de construire pentru noul stadion municipal "Arena Eroii Timişoarei"

Ordinul de începere va fi emis în cel mai scurt timp, iar termenul de execuţie este de 28 de luni de la deschiderea şantierului.

Stadionul va ocupa o suprafaţă de peste 9.000 de metri pătraţi, cu o capacitate de 10.101 locuri pentru spectatori. Lângă viitorul stadion va fi amenajată şi o parcare cu peste 450 de locuri, care va putea fi folosită şi de riverani.

Noua construcţie va costa 115 milioane de lei, având ca sursă de finanţare bugetul local, și va avea fundaţia din beton şi structură metalică şi va fi în conformitate cu cerinţele UEFA şi IFAB (International Football Association Board). Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate - structuri uşoare din materiale compozite, pentru a obţine o iluminare naturală datorită proprietăţilor specifice membranei.

Viitorul stadion va putea găzdui atât competiţii oficiale de fotbal, cât şi antrenamentele echipelor din centrele de copii şi juniori.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.