Fonduri europene la ADR Centru pentru descongestionarea traficului din jurul marilor municipii din Regiune Recomandat

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul 'Regiunea Centru' (PR Centru) 2021-2027, lansează apelul de proiecte pentru descongestionarea traficului din jurul marilor municipii. Pentru acest apel de proiecte de tip necompetitiv, cererile de finanţare pot fi depuse începând cu 29 februarie 2024, până în 28 februarie 2025. Prin proiectele care vor fi depuse în cadrul acestui apel de finanţare se urmăreşte îmbunătăţirea mobilităţii şi descongestionarea traficului din jurul marilor municipii, fiind alocat un buget de peste 44,7 milioane euro pentru cele şase municipii reşedinţă de judeţ din Regiunea Centru", se menţionează într-un comunicat.

Potrivit directorului general al ADR Centru, Simion Creţu, analizele realizate la nivelul Regiunii Centru arată că, în cazul localităţilor urbane şi în principal al municipiilor reşedinţă de judeţ, există blocaje pe arterele interne principale, o parte din acestea fiind urmarea faptului că nu au fost dezvoltate sisteme de centuri ocolitoare şi variante de deviere a traficului de tranzit, aspect care îngreunează implementarea măsurilor de mobilitate urbană durabilă, multe puncte de congestie fiind în zona de acces rutier a marilor municipii.

Acesta a precizat că o municipalitate poate obţine cel mult 7,3 milioane de euro, sumă nerambursabilă, prin proiecte care aduc soluţii pentru descongestionarea circulaţiei din reşedinţele de judeţ.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.