”NextGen YouthWork – Dezvoltarea unui viitor hibrid și durabil de muncă pentru tineri” Recomandat

Municipiul Iași prin Serviciul de Relații Internaționale este partener într-un nou proiect de cooperare teritorială europeană finanțat prin programul URBACT IV 2021-2027 - ”NextGen YouthWork – Dezvoltarea unui viitor hibrid și durabil de muncă pentru tineri”, ce va fi implementat timp de 3 ani în parteneriat cu alte 9 orașe de pe tot teritoriul Europei: Eindhoven (Olanda) – lider de proiect, Veszprém (Ungaria), Oulu (Finlanda), Perugia (Italia), Cartagena (Spania), Aarhus (Danemarca), Viladecans (Spania), Gdansk (Polonia) Tetovo (Macedonia),

Bugetul total al proiectului este de 849999.75€, bugetul Municipiului Iași fiind de 68.697€

Proiectul NextGen YouthWork își propune să abordeze cele mai presante provocări cu privire la rolul din ce în ce mai mare al digitalizării în viața tinerilor. Proiectul abordează nevoia de strategii pe termen lung pentru a profila Orașul Tineretului Digital / Lucrătorul cu Tineret Digital al viitorului. În același timp, își propune să facă schimb de cunoștințe și experiență între orașele participante pentru a concepe acțiuni pe termen scurt, care să răspundă nevoilor tinerilor pe diverse teme. Astfel de subiecte sunt identificarea de noi domenii de muncă pentru tinerii cu abilități digitale, implicarea acestora în comuniate și participarea politică, accesul mai facil la servicii mai eficiente la îngrijire sau ajutor, dezvoltarea talentelor, combaterea hărțuirii cibernetice.

Obiectivul principal al proiectului NextGen YouthWork se subscrie Obiectivului 4 al Politicii Europene de Coeziune –”O Europă socială mai inclusivă implementând pilonii europeni ai drepturilor sociale și urmărește să creeze o viziune și o strategie pe termen lung pentru munca digitală pentru tineri, care să servească drept platformă pentru a reduce decalajul digital și a se asigura că toți tinerii au accesul la aceleași oportunități și servicii, indiferent de mediul sau statutul socio-economic al acestora. Acest lucru va contribui la obiectivul politicii de coeziune a UE de a promova social incluziunea și egalitatea de șanse. Mai mult, proiectul își propune să promoveze sănătatea fizică și mintală a tinerilor, oferind un acces mai bun la serviciile digitale pentru tineret.

NextGen YouthWork contribuie și la Obiectivul 1 al Politicii de Coeziune PO1 (O Europă mai dezvoltată și mai inovatoare) prin promovarea dezvoltării și inovării inițiativelor digitale de muncă pentru tineri prin oferirea tinerilor lucrători a abilităților necesare pentru a utiliza în mod eficient platformele și oportunitățile digitale existente, precum și la Obiectivul 2 PO 2 (O tranziție mai ecologică, cu emisii reduse de carbon către o economie cu zero carbon și o Europă rezistentă) prin inițiative digitale de muncă pentru tineret care sunt durabile și ecologice. Prin utilizarea soluțiilor digitale și reducerea nevoii de resurse fizice, proiectul poate reduce amprenta de carbon și poate contribui la tranziția către o Europă mai verde.

Acest proiect reprezintă pentru Primăria Municipiului Iași o bună oportunitate pentru a realiza un schimb de bune practici la nivel european, de a prezenta Municipiul Iași și proiectele de succes pe platforme de specialitate europene și în cadrul a peste 10 seminarii/conferințe internaționale și de învăța din experiența altor autorități în domeniul digitalizării și implicării tinerilor în viața comunității.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Ultima modificare Vineri, 02 Februarie 2024 17:56

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.