Premierul Ciolacu a participat la ceremoniile de comemorare a victimelor Holocaustului Recomandat

Premierul Marcel Ciolacu susține că extremismul, populismul și antisemitismul sunt pericolele cu care se confruntă Europa. Acestea se hrănesc din ignoranță și indiferență, a avertizat prim-ministrul.
eclarația a fost făcută cu prilejul Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.
„În condițiile în care societățile actuale se confruntă din ce în ce mai mult cu tendințe de radicalizare și de antagonizare, a fi de partea dreptății și a respectării drepturilor omului devine o necesitate. Pericolele cu care se confruntă Europa astăzi: extremismul, populismul și antisemitismul se hrănesc tocmai din ignoranță și indiferență. Antisemitismul nu reprezintă doar o componentă tristă a secolului trecut, ci o realitate deosebit de periculoasă cu care ne confruntam și astazi, agravată de evenimentele recente și alimentată de grupurile extremiste”, a declarat Marcel Ciolacu.
În timpul ceremoniei, șeful Guvernului a mai declarat că va susține „educarea tinerei generații privind tragediile trecutului, în vederea prevenirii repetării acestora”.
„Mă bucur că în acest an școlar tinerii au ocazia de a-și cultiva spiritul civic prin studierea disciplinei <Istoria Evreilor. Holocaustul>, fapt ce nu ar fi fost posibil fără domnul deputat Silviu Vexler, care s-a numărat printre inițiatorii acestui demers. În încheiere, vă invit să aducem cu toții un pios omagiu tuturor celor care și-au pierdut via-ța în una dintre cele mai mari tragedii pe care omenirea le-a cunoscut. Ziua aceasta ne îndeamnă, an de an, să reflectăm asupra urmei lăsate de Holocaust, să cinstim memoria victimelor și să facem auzite mărturiile supraviețuitorilor”, a precizat Marcel Ciolacu

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.