Măsura de limitare a adaosului comercial la alimentele de bază ar putea fi prelungită cu trei luni Recomandat

Măsura de limitare a adaosului comercial la alimentele de bază ar putea fi prelungită. Anunțul a fost făcut de PSD.

Reprezentanții PSD spun că datele INS arată că decizia Guvernului de a limita adaosul comercial la alimentele de bază și-a atins obiectivele principale de a tempera inflația și de a proteja puterea de cumpărare a cetățenilor cu venituri mici și medii.

„PSD consideră că datele statistice oficiale prezentate de Institutul Național de Statistică arată că decizia Guvernului de a limita adaosul comercial la alimentele de bază și-a atins obiectivele principale de a tempera inflația și de a proteja puterea de cumpărare a cetățenilor cu venituri mici și medii. Ca atare, PSD susține fără rezerve prelungirea acestei măsuri, pentru cel puțin încă trei luni de zile, inclusiv cu posibilitatea de a se introduce noi produse esențiale în lista alimentelor cu adaos limitat, agreate în urma consultărilor dintre Ministerul Agriculturii și asociațiile de profil”, a transmis PSD.
Conform INS, media statistică a prețurilor de consum pentru produsele alimentare a scăzut semnificativ după adoptarea măsurii limitării adaosului comercial, atingând vârful cel mai scăzut în luna august 2023.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.