Victor Negrescu: UE are nevoie de o strategie care să asigure resurse predictibile pentru copii, pe termen lung Recomandat

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu anunță că a susținut crearea Garanției Europene pentru Copii și alocarea de fonduri europene suplimentare pentru tineri. Drepturile tuturor copiilor trebuie respectate, a explicat Negrescu.

Potrivit europarlamentarului „fiecare copil care trăiește în Uniunea Europeană are dreptul la o viață decentă, la acces la educație și la servicii de sănătate de calitate, și la valorificare întregului său potențial.”
„În acest sens, am susținut și am promovat propunerea Party of European Socialists pentru crearea Garanției Europene pentru Copii și alocarea de fonduri europene suplimentare pentru generația tânără. Însă Uniunea Europeană trebuie să dezvolte o strategie integrată care să asigure resurse predictibile, inclusiv pe termen lung, pentru copii și sectorul care se ocupă de protejarea și dezvoltarea tinerilor”, a transmis Victor Negrescu.
Demersul a fost explicat în cadrul conferinței organizate de Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil și în prezența ambasadorilor Republicii Moldovei și Ucrainei la București.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.