Europarlamentarul PSD Victor Negrescu analizează șansele României privitoare la acceptarea în Schengen Recomandat

Eurodeputatul PSD Victor Negrescu susține că România trebuie să fie foarte fermă în a-şi susţine cauza la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) şi să se asigure că Austria rămâne izolată în ceea ce înseamnă opoziţia sa la extinderea spațiului Schengen.

„Trebuie să ne asigurăm că, de îndată ce Olanda îşi va ridica veto-ul, nu există alte state care să se opună aderării României şi Bulgariei la zona de liberă circulaţie. Aici trebuie să fim foarte prudenţi şi foarte atenţi la mesajele care vin din partea statelor membre, pentru că aceasta reprezintă condiţia pentru un vot pozitiv. Dacă vor apărea alte state, atunci aderarea la zona de liberă circulaţie devine aproape imposibilă”, a declarat Negrescu.

În ceea ce priveşte ridicarea veto-ului Olandei faţă de Bulgaria, Negrescu a precizat că ar trebui să existe o poziţie clară în următoarele două săptămâni.
„Parlamentul olandez urmează să înceapă activitatea săptămâna aceasta. Vor exista mai multe reuniuni. Primele reuniuni ale comisiilor vor avea loc chiar vineri, în data de 7 decembrie, şi avem o perspectivă. Mai exact, dacă în următoarele 2 săptămâni parlamentul olandez va adopta o decizie favorabilă Bulgariei şi României, atunci avem şansa de a avea un vot pozitiv în Consiliul UE până la finalul anului. Putem să vorbim de un termen probabil, undeva spre 14 decembrie, pentru a avea acest mesaj pozitiv din partea parlamentului olandez, în aşa fel încât să ne înscriem în calendarul formatelor de consiliu ale UE”, a adăugat Victor Negrescu.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.