Simonis: Nimeni nu așteaptă miracole de la politicieni, ci doar rezultate concrete Recomandat

Președintele interimar al Camerei Deputaților Alfred Simonis susține că parlamentarii români compun o clasă politică datoare României și românilor. Nimeni nu așteaptă miracole de la politicieni, ci doar rezultate concrete, consideră Simonis.
Declarația a fost făcută în ședința solemnă comună a Camerei Deputaților și Senatului consacrată aniversării Zilei Naționale a României.
„Ziua Națională a României este un eveniment cu totul special pentru toți românii, este ziua în care ne întoarcem la istorie, în care ne amintim despre cei care acum 105 ani au reușit să facă ceea ce, din punct de vedere geografic, este România de astăzi. Țara a căpătat un contur clar și s-a pornit pe un drum nou, cu idealuri înalte despre cum ar trebui să evolueze. Acum, la 105 ani de la Marea Unire, nu putem să nu ne întrebăm dacă noi, ca popor, am reușit. Unii vor spune că da, alții vor argumenta contrariul. De zeci de ani, în ziua Unirii, discursurile sunt despre dezbinarea românilor, nu despre unirea lor și trebuie să recunoaștem că în societate s-au creat falii ce uneori par imposibil de adus împreună. Putem să căutăm vinovați mult timp de-acum înainte, să discutăm în contradictoriu pe această temă, dar românii nu mai au nevoie de discuții sterile și interminabile. Vorbele aruncate în van trebuie înlocuite cu fapte concrete, cu măsuri pe care noi, vremelnicii oameni politici de azi, trebuie să le luăm pentru România și pentru români”, a declarat președintele interimar al Camerei Deputaților.
Alfred Simonis a adăugat că oamenii nu așteaptă miracole de la politicieni, ci doar rezultate concrete.
„Au existat momente în care românii s-au simțit abandonați și fără speranță, iar atunci doar credința în Dumnezeu și Biserica i-a ținut aproape. Aceasta este o realitate pe care nu avem voie să o uităm. Trecutul ne-a încercat greu, dar parcă nici prezentul nu este cu mult mai blând: războaie la graniță, pandemii, crize sociale și politice. Pare o poveste fără de sfârșit, dar eu am convingerea că putem depăși orice obstacol împreună pentru că, așa cum spuneam, românii au puterea să depășească momentele dificile. Însă, pentru a reuși, e nevoie ca oamenii să vadă din partea noastră implicare, atitudine, empatie și patriotism. Ne place sau nu să recunoaștem, suntem o clasă politică datoare românilor. Cum stingem această datorie? Făcând ceea ce promitem, pentru că este singurul lucru pe care oamenii îl cer de la noi. Nimeni nu așteaptă miracole, ci doar rezultate concrete, iar când acestea vor veni, faliile despre care aminteam mai devreme vor dispărea și societatea în care cu toții trăim va fi schimbată mult în bine. Abia atunci, stimate colege și stimați colegi, vom putea spune că misiunea noastră, ca politicieni, este îndeplinită. Până la acel moment, suntem o clasă politică datoare României și românilor”, a precizat Alfred Simonis.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.