Subiectul legat de restaurarea bojdeucii lui Ion Creangă din Iași, dezbătut în Parlamentul României Recomandat

Deputatul Partidului REPER Cătălin Teniță, membru al Comisiei de Cultură din Parlament, a cerut Ministerului Culturii documentația proiectului restaurării bojdeucii lui Ion Creangă.

„Împreună cu colegii din partid care se ocupă de cultură și patrimoniu exprimăm profunda îngrijorare față de restaurarea inadecvată a bojdeucii lui Ion Creangă de către Consiliul Județean Iași. Am formulat și depus azi o interpelare către Ministerul Culturii cerând clarificări și documentația proiectului. Suntem determinați să protejăm și să conservăm patrimoniul cultural al României, colaborând strâns și cu experții independenți. Ceea ce s-a întâmplat la Iași arată un dispreț flagrant față de prevederile legale și valorile culturale ale României”, spune Cătălin Teniță.

Partidul REPER consideră că renovarea bojdeucii lui Ion Creangă subliniază „importanța poziției formațiunii politice împotriva transferului Direcțiilor județene pentru cultură sub autoritatea Consiliilor Județene”.
Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunțat că trimite Corpul de control al ministerului la Iași pentru a verifica modul în care au fost realizate lucrările de la Bojdeuca lui Creangă.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.