REPER critică Guvernul pe tema pensiilor: să plece ca să nu falimenteze țara Recomandat

Partidul REPER consideră că Guvernul PSD-PNL face din noua lege a pensiilor „prima minciună electorală pentru 2024 păcălind populația că există bani pentru creșteri”.

Copreședintele REPER Dragos Pîslaru cere ca politicienii să nu se mai bage peste drepturile de pensie ale românilor.
„Pensiile trebuie să crească automat cu inflația și nu din pixul politicienilor de la guvernare. Sunt trei mari minciuni pe care le aruncă în public Guvernul Ciolacu:
1. Cresc pensiile de la anul cu 40%
2. Nu vor crește taxele în 2024
3. Nu ne vom împrumuta la fel de mult anul viitor

Astfel, guvernul Ciolacu spune că noua lege a pensiilor vine să corecteze inechitățile dintre cei care au muncit la fel dar au ieșit la pensie în ani diferiți și promite o recalculare. Ce nu spune Guvernul este ca din 2017 PSD promite recalcularea și n-a fost în stare să se țină de promisiune. Cum ar reuși să facă Ciolacu într-o lună ce de la Olguța încoace nu s-a făcut de 8 ani?”, a explicat Pîslaru.

În discursul premierului Ciolacu se vorbește de echitate, dar de fapt păstrează pensiile speciale, mai acuză REPER.
„Este aproape criminal că Guvernul se joacă cu așteptările pensionarilor, promitându-le bani care nu există. Trecerea acestei legi pe repede înainte fără dezbatere în Parlament, în condițiile în care femeile vor trebui să muncească mai mult cu 3 ani până la pensie, arată indiferența lor totală față de statutul femeii din România. Nu le se respectă pe deplin drepturile și le marginalizează. Acest guvern trebuie să plece și să lase oameni profesioniști care sa repună pe linia de plutire finanțele, economia și politicile sociale. În an electoral să aibă decența să nu falimenteze țara complet”, a mai arătat copreședintele Reper, Dragoș Pîslaru.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.