Marcel Ciolacu merge înainte cu majorarea pensiilor: categoric în anul 2024 nu va fi nicio mărire de impozite în România Recomandat

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat că pensiile vor crește în 2024, în două etape, așa cum era prevăzut. Premierul a mai spus că sunt bani pentru acest lucru și că nu este nevoie de o majorare de taxe.

„Am parcurs avizul Ministerului de Finanțe și categoric în anul 2024 nu va fi nicio mărire de impozite în România”, a declarat Marcel Ciolacu înainte de ședința de Guvern.
Pensiile vor crește în două etape, în ianuarie și în septembrie.

„Vor fi eliminate toate inechitățile din sistemul public de pensii, între femei și bărbați și între cei pensionați pe diferite legi”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Șeful Guvernului i-a cerut Ministerului de Finanțe să întocmească un plan clar privitor la colectarea la bugetul de stat și la digitalizarea ANAF.
„Mai mult în cererea de plată nr. 4 este nevoie de o reformă fiscală. Până la reformă aștept de la ministrul Finanțelor un plan de măsuri administrativ asumat în ceea ce privește colectarea la bugetul de stat cât și planul concret în ceea ce privește digitalizarea ANAF-ului. Vreau să știu termene clare”, a precizat Marcel Ciolacu.
Inainte de aprobarea proiectului, între PSD și PNL au fost discuții privind sursa de finanțare a majorării pensiilor.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.