×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 807

O vizită cu implicaţii majore Recomandat

13 circ 13 circ

Profesorul Aaron Ciechanover, Laureat al Premiului Nobel pentru Chimie, medic, biochimist şi profesor emerit al Technion – Israel Institute of Technology din Haifa, Israel a fost în vizită în cadrul unui simpozion, joi, la Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, potrivit unui comunicat de presă al Universităţii. Aflat la Cluj-Napoca, profesorul israelian s-a întâlnit cu echipa Centrului de Cercetare pentru Medicină Avansată MedFUTURE, alături de care derulează un proiect de cercetare exploratorie, pentru descoperirea căruia i-a fost acordat Premiul Nobel pentru Chimie, în 2004, alături de cercetătorii Avram Hershko şi Irwin Rose.
În cadrul acestui proiect, echipa de cercetare se axează pe investigarea de noi mecanisme celulare de supresare tumorală, ce ar putea fi folosite în viitor în scop terapeutic.
Directorul proiectului, profesorul Ciechanover, este primul cercetător care a descoperit rolul proteinei KPC1, ce stă la baza cercetării româno-israeliene, cu potenţiale implicaţii clinice majore. Adiţional rolului supresor tumoral, proiectul investighează şi implicaţiile sistemului imun asupra tumorilor maligne, cu impact în imunoterapia modernă.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.