Cu trenul prin Europa, gratis Recomandat

8 tren 8 tren

Tinerii de 18-19 ani din România pot să aplice pentru unul din cele 35.000 de permise de călătorie, pentru călătorii gratuite cu trenul în Europa, în statele membre Uniunii Europene şi în ţările terţe asociate la programul Erasmus+. Înscrierile au început pe 7 aprilie 2022 şi ţin până pe 21 aprilie, se arată într-un anunţ pe pagina DiscoverEU. “DiscoverEU este o acţiune a programului Erasmus+. Scopul său este să le ofere tinerilor în vârstă de 18 ani o experienţă de călătorie care le va întări sentimentul de apartenenţă la Uniunea Europeana şi le va permite să exploreze diversitatea Europei, patrimoniul cultural şi istoria acesteia, să-şi creeze legături cu persoane de pe întregul continent şi, în cele din urmă, să se descopere pe ei înşişi.
În aprilie 2022, Comisia Europeană şi Agenţia Executivă Europeană pentru Educaţie şi Cultură (EACEA) vor selecta cel puţin 35.000 de tineri care îndeplinesc criteriile de eligibilitate. Persoanele interesate se pot înscrie pe Portalul european pentru tineret. Perioada de înscriere începe joi, 7 aprilie 2022, la ora 12:00 (CEST) şi se încheie joi, 21 aprilie 2022, la ora 12:00 (CEST).
Comisia Europeană le va oferi tinerilor selectaţi permise de călătorie cu care vor putea explora Europa între 1 iulie 2022 şi 30 iunie 2023, pe o perioadă de maximum o lună. În principiu, solicitanţii selectaţi vor călători cu trenul. Totuşi, pentru a asigura un acces cât mai larg posibil, proiectul permite utilizarea unor mijloace alternative de transport, de exemplu feribotul şi autocarul dacă este necesar, şi ţine cont de considerente de mediu, de timp şi de distanţă”, conform descrierii de pe site.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.