BrainQ-Inspire, platformă de neuroștiințe cognitive Recomandat

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, în colaborare cu Academia Română, a lansat proiectul BrainQ-Inspire de neuroștiințe cognitive, în cadrul căruia vor fi construite noi laboratoare și clădiri si vor fi achiziționate aparate de imagistică de top. Proiectul Inspire câștigat de UBB este în valoare de 20 milioane de dolari.

Această rețea va fi în colaborare cu Institutul de Filosofie și Psihologie „Constantin Rădulescu-Motru”, condus de profesorul Mircea Dumitru și cu Centrul Național pentru Studiul Creierului, condus de acad. Ioan Dumitrache (din cadrul Academiei Române).

Proiectul INSPIRE construiește pe aceste baze realizate în domeniul imagisticii de rezonanță magnetică (IRM) în cadrul proiectului RICI, transformând decisiv noua Școală științifică/academică de sănătate din UBB (aici Platforma Skyra – Neuroștiințe cognitive clinice și Centrul Național de Rezonanță Magnetică – Fizică medicală) în actorul principal la nivel național și unul din liderii internaționali în aceste domenii. Școala academică/de știință de sănătate din UBB va primi o clădire nouă – clădirea „BrainQ” -, cu dotări clinice (IRM 7 Tesla) și preclinice (IRM 11,6 Tesla) avansate.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.