Creșa nr. 1 din Galați, modernizată Recomandat

O altă unitate educațională din Galați a fost modernizată cu finanțare din fonduri europene, ne informează biroul de presă din cadrul Primăriei Galați. ”Copiii se pot bucura acum de un spațiu modern, primitor și plin de culoare la această creșă din cartierul Micro 19. Mai mult, investițiile făcute aici vor conduce la scăderea emisiilor de CO2 cu 64% și la reducerea consumului de energie cu 71%”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Este un proiect cu fonduri europene în valoare de 2,7 milioane de lei, iar pentru dotările necesare s-au asigurat 300.000 de lei de la bugetul local.

Potrivit inițiatorilor proiectului, din punct de vedere tehnic s-au realizat lucrări de termoizolaţie, s-a înlocuit tâmplăria, s-au realizat zugrăveli, tencuieli şi finisaje. Totodată, s-au derulat şi lucrări la instalaţiile termice şi de climatizare, iar prepararea apei calde menajere se face cu un boiler şi cu panouri solare amplasate pe acoperiş. Au mai fost instalate corpuri de iluminat de tip LED  şi senzori de mişcare/prezenţă, iar pentru asigurarea energiei necesare s-au amplasat şi două turbine eoliene verticale.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.