SELFIE, soluție europeană pentru integrarea tehnologiilor digitale în Educație Recomandat

Pe măsură ce școlile încep să se redeschidă în întreaga UE, multe unități de învățământ se confruntă cu provocarea de a oferi soluții eficiente de învățare la distanță pe termen lung. Un instrument al Comisiei Europene numit SELFIE poate ajuta școlile să planifice predarea online înainte de noul an școlar.

SELFIE (Auto-reflecție asupra învățării eficiente prin stimularea utilizării tehnologiilor educaționale inovatoare) este un instrument gratuit, ușor de utilizat, personalizabil, conceput pentru a ajuta școlile să integreze tehnologiile digitale în predare, învățare și evaluare a elevilor.

Instrumentul, un efort comun între CCR și Direcția Generală Educație Tineret, Sport și Cultură este una dintre cele 11 acțiuni ale actualului Plan de acțiune pentru educație digitală , care ajută statele membre și instituțiile de educație și formare să susțină și să extindă obiectivele utilizarea practicilor educaționale digitale și inovatoare.

De la lansarea sa în 2018, peste 7 000 de școli și aproape 700 000 de utilizatori din 57 de țări au folosit instrumentul SELFIE.

La începutul măsurilor de restricție COVID-19, cercetătorii CCR au înregistrat o creștere bruscă a numărului de utilizatori, deoarece noile școli și profesori căutau îndrumări cu privire la școlarizarea online.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ultima modificare Marți, 12 Octombrie 2021 07:44

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.