“Școala de lideri” Recomandat

12 adolescenţi se pregătesc să devină lideri ai Europei. Tinerii sunt susţinuţi, încurajaţi şi îndrumaţi să-şi cunoască şi să-şi ceară drepturile atunci când acestea le sunt încălcate. Este vorba despre copii ce provin din zone defavorizate, din comunități vulnerabile, care au nevoie să fie  protejaţi şi ajutaţi de cei care îi înţeleg cel mai bine – copiii de vârsta lor.

Din cauza pandemiei, întâlnirile dintre tineri şi mentorii lor se desfăşoară online, cu un grad mare de participare. Tinerii care fac parte din proiect dau dovadă de responsabilitate şi implicare, făcându-şi timp să participe la aceste sesiuni, în ciuda programului şcolar încărcat (unii dintre ei fiind în anii terminali). Mai mult decât atât, chiar şi în vacanţă tinerii nu se dau în lături atunci când vine vorba despre cursurile Young Leaders Speak Out for European Values. Pentru că acestea înseamnă, dincolo de informaţiile împărtășite, şi exerciţiu practic în demersul lor de a deveni viitorii lideri ai Europei.

Young Leaders Speak out for European Values este un proiect lansat de Fundația World Vision România, finanțat de Uniunea Europeană. Scopul acestuia este de a sprijini angajamentul copiilor în procesele democratice și de a susține importanța reprezentării copiilor și a implicării cetățenești cu privire la teme de interes comun în Uniunea Europeană. Proiectul are o durată de un an şi vizează copiii cu vârste între 14 și 18 ani din zonele rurale, în special din cele defavorizate.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.