Concurs de eseuri pentru liceeni despre combaterea poluării în Marea Neagră Recomandat

Un concurs de eseuri pe tema poluării în Marea Neagră este anunțat pentru adolescenții de 15-18 ani, cu aplicare până la finalul lunii septembrie 2021, potrivit unui comunicat al OCEMN. Eseurile trebuie scrise în limbile engleză sau rusă, să aibă între 1.000 și 2.000 de cuvinte și vor fi premiate cu sute de euro, locul I primind suma de 1.000 de euro.

Concursul este organizat de Organizația de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN) și Centrul Internațional pentru Studii la Marea Neagră (ICBSS). Coordonatorii își propun să motiveze tinerii să ia măsuri împotriva poluării marine din Marea Neagră.

Eseul trebuie să atingă un punct sau mai multe dintre temele prevăzute în regulamentul de concurs, care se găsește pe site-ul organizațiilor organizatoare. De asemenea, lucrarea mai trebuie:

  • să fie în format Word (Doc sau Docx) sau PDF
  • să aibă între 1.000 și 2.000 de cuvinte, incluzând bibliografia
  • să fie scris fie în lb. engleză, fie în lb. rusă
  • titlul documentului să fie “SURNAME, First name” (NUME, Prenume)
  • trimis pe mail la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Se notează și că nu vor fi primite eseuri care nu se încadrează în minim 1.000 de cuvinte și maximum 2.000, care nu se adresează subiectului, care nu includ referințe și cel puțin o sursă de informație și nici cele cu mai mulți autori.

Calendar și premii

  • 30 septembrie: data limită pentru trimiterea eseurilor
  • 8 octombrie: anunțarea rezultatelor preliminare
  • 30 octombrie: anunțarea rezultatelor finale

Locul I câștigă 1.000 de euro, al doilea 500 de euro, iar al treilea – 300 de euro. Ceilalți participanți care s-au clasat pe locurile IV – X primesc diplome de participare. Câștigătorul primului premiu va fi invitat la Conferința Finală a Proiectului în primăvara anului 2022, mai scrie în document.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.