„Școli mai sigure, incluzive și sustenabile” Recomandat

Aproximativ 100 de clădiri ce aparțin de 55 de școli din România vor fi renovate pentru a îndeplini standarde moderne, în cadrul unui “Proiect pentru școli mai sigure, incluzive și durabile“, în valoare de 100 de milioane de Euro, aprobat astăzi de Consiliul de Administrație al Băncii Mondiale, potrivit unui comunicat de presă.

Proiectul este implementat de Ministerul Educației și își propune să abordeze provocările legate de infrastructura școlară, să evidențieze procesul și impactul investițiilor în școli mai sigure și moderne și să stabilească bazele instituționale pentru investiții eficiente și strategice pe termen lung. Accesul la săli de clasă moderne este esențial pentru îmbunătățirea rezultatelor educaționale, creșterea numărului de înscrieri la școală și integrarea diferitelor nevoi ale elevilor.

În plus, proiectul va oferi sprijin municipalităţilor pentru a investi în infrastructura educaţională. Proiectul „Școli mai sigure, incluzive și sustenabile”va viza, în primă fază, unități școlare din zonele seismice și se va derula pe o perioadă de 6 ani, data limită de tragere a împrumutului fiind 30 iunie 2027. Acesta va fi implementat de către Ministerul Educației, prin Unitatea de Management a Proiectului. Costul total al proiectului va fi de 100 de milioane euro, sumă finanțată integral din împrumutul acordat României de către Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.