Concurs național de Creativitate pe tema primăverii pentru copii de grădiniță și elevi Recomandat

Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” și Liceul cu program sportiv din Alba Iulia, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Alba anunță cea de-a treia ediție a concursului național cu participare indirectă “Raze de soare pline de culoare”.

O invitație la participarea activă în expoziția inocenței, concursul propune atât copiilor, cât și profesorilor îndrumători, să se bucure împreună, anul acesta, de Primăvară ca anotimpul bucuriei.

Potrivit organizatorilor, printre obiectivele proiectului se numără promovarea frumosului și cooperării între copii la realizarea unei expoziții, stimularea comunicării dintre cadre didactice aflate în diverse regiuni ale țării și realizarea de creații proprii, folosind culoarea potrivită sau cuvântul potrivit unei teme date. Rezultatele așteptate sunt o implicare activă a cadrelor didactice, dar și creșterea potențialului artistic-creativ al copiilor prin activitatea extra-curriculară.

Secțiuni

  1. Creație literară (doar copii de învățământ primar): compuneri, eseuri, poezii – ex.: De vorbă cu Zâna Primăvară, Scrisoare către Iepuraș etc. maximum o pagină, format A4.
    – scanate, nu pozate, în format imagine (.bmp / .jpeg / .jpg), dacă se trimit pe mail.
    – originale, dacă se trimit prin poștă.
  2. Creație artistică (aici participă atât copii de grădiniță, cât și de învățământ primar): desene, picturi, colaje, ornamente, mărțișoare de 8 martie, felicitări | recomandat format A4.
    – scanate, nu pozate, în format imagine (.bmp / .jpeg / .jpg), dacă se trimit pe mail.
    – originale, dacă se trimit prin poștă.
  3. Lucrări cadre didactice (secțiune obligatorie, odată ce se înscrie în copil): lucrare la alegere, nu neapărat pe tema concursului (acestea nu se jurizează, nu se premiază): eseu, referat, proză scurtă, poezie, scenetă, aplicație didactică inovativă, nu se acceptă proiecte de lecție minimum o pagină, format A4.
    – redactare: în Word (.doc / .docx), font Times New Roman, mărime 12, spațiere de un rând, margini de 2 centimetri sus-jos și stânga-dreapta. Lucrările eligibile se pot afișa pe site aici, conform regulamentului.

 

 

Un cadru didactic poate participa cu cel mult 3 copii/elevi dintr-o clasă, un copil la o categorie.

Participanții pot trimite materiale și pot înscrie școala ca parteneră până pe 30 aprilie.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Ultima modificare Vineri, 19 Martie 2021 17:11

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.