A fost aprobat referendumul propus de primarul Nicușor Dan Recomandat

Referendumul inițiat de primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a fost aprobat, luni, de consilierii generali. Consiliul General al Municipiului București (CGMB) s-a reunit și a decis cu majoritate zdrobitoare să dea undă verde demersului.

Doar doi consilieri s-au împotrivit solicitării primarului.
„Pentru proiectul de hotărâre privind aprobarea organizarea referendumului local privind unele probleme de interes ale municipiului București s-au înregistrat 47 de voturi pentru, zero abțineri și două împotrivă. Proiectul a fost adoptat”, a anunțat președintele de ședință, Stelian Bujduveanu.

Consilierii generali de la PSD au propus a treia întrebare legată de înființarea de către Primăria Capitale a unei structuri care se ocupe de problematica drogurilor în municipiul București.

„Dacă Parlamentul dă o lege prin care referendumul local se comasează cu alegerile naționale, cu primul tur alegerilor prezidențiale, în acel moment nu va mai fi nevoie de birou electoral municipal. El va fi același cu birou electoral municipal de la alegerile prezidențiale și în fiecare secție de votare vom avea o singură comisie și mai multe buletine de vot, turul întâi alegeri prezidențiale și aceste trei buletine de vot pentru referendumul nostru local. Dacă nu se întâmplă lucrul ăsta, primarii de sector vor trebui să găsească săli diferite sau să vadă dacă sala permite funcționarea a două comisii în aceeași sală și, bineînțeles, și costurile vor fi ceva mai mari pentru că toți oamenii ăștia trebuie plătiți conform legii și costurile vor fi suportate de primăria capitalei”, a explicat primarul Nicușor Dan.

El a estimat că referendumul va costa în jur de 7 milioane de lei.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.