Nou ajutor de stat pentru sinistrați: 7 metri cubi de lemn de foc Recomandat

Guvernul anunță un nou ajutor pentru sinistrații din județele Galați și Vaslui. Este vorba despre lemne de foc. Ajutorul va fi acordat prin intermediul Romsilva.
Explicațiile au fost oferite miercuri de premierul Marcel Ciolacu.

„Completăm azi și pachetul de ajutoare pentru persoanele și familiile afectate de recentele inundații. Le asigurăm, prin Romsilva, lemnul de foc necesar încălzirii locuințelor, în baza solicitărilor depuse de primării. Fiecare familie sau persoană singură va primi lemn de foc în limita a maxim 7 metri cubi, ce va fi plătit din ajutoarele guvernamentale de 15.000 de lei pe familie”, a declarat premierul.

Marcel Ciolacu a mai anunțat că România a obținut o finanțare de 467 de milioane de euro care poate fi folosită pentru situațiile de urgență.
„Apropo de situațiile de urgență, am obținut pentru România acces la o linie de finanțare de 467 de milioane de euro. Fondurile sunt oferite de mari finanțatori internaționali și pot fi retrase și pentru situații de urgență produse anterior semnării împrumutului. Astfel, o parte din bani pot fi accesați și pentru gestionarea efectelor inundațiilor recente din Galați și Vaslui”, a precizat șeful Guvernului.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.