Crește plafonul de impozitare în cazul pensiilor din sistemul național de ordine și siguranță publică Recomandat

Guvernul a aprobat majorarea plafonului de impozitare în cazul pensiilor din sistemul național de ordine și siguranță publică. Măsura se va aplica de la 1 octombrie.

Anunțul a fost făcut miercuri, înainte de ședința de Guvern.
„Aprobăm majorarea plafonului de impozitare și în cazul pensiilor din sistemul național de ordine și siguranță publică. Practic, le aducem la același nivel cu celelalte pensii publice, unde deja am legiferat ridicarea plafonului de la 2000 la 3.000 de lei, începând cu 1 octombrie. Aproximativ 200.000 de români vor beneficia de această nouă măsură, care este un act de echitate socială”, a anunțat Marcel Ciolacu.

Premierul a mai anunțat că specialiștii încearcă să rezolve și problema pensiilor minerilor.

„Lucrăm acum și la soluționarea problemelor pensionarilor mineri și a celor cu dizabilități. Îmi asum să rezolv problemele acestor oameni! Ei nu au vreo vină că statul a schimbat de mai multe ori regulile legate de pensionare din interese de moment. Însă, fiți sigur că o voi rezolva prin dialog cu Comisia Europeană, ajungând la o înțelegere corectă! Nu prin acțiuni populiste, cu proiecte-fantomă depuse acum în Parlament ce modifică legea asumată anul trecut prin PNRR și votată de toate partidele”, a precizat Marcel Ciolacu.

O măsuri similară a fost luată și în cazul pensiilor publice.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.